somon balıklı makarna

malzemeler
bir tutam maydonoz
bir tutam nane veya reyhan ya da fesleğen (sevdiğiniz kokulu güzel bir taze ot)
baharatlardan kekik, fesleğen, karabiber, tuz
varsa defre yaprağı ve biberiye
1-2diş sarımsak
bir dilim somon balığı
yarım paket hazır krema
yarım paket makarna

yapılışı
-önce az zeytin yağına sarımsağı bir kaç parçaya bölüp at. hemen ardından doğranmış otları ve baharatları ekleyip bir müddet kavur.
-doğranmış somonu ekleyip somon iyice pişene kadar takip et; sonrasında defne yaprağını ve biberiye dallarını çıkar.
-ocağın altını kapamaya yakın yarım paket (yarım paketten az da olabilir) kremayı ekle. somonlu sosu karıştır; kremayı pişirmeden ocağın altını kapat.
-pişmiş hazır makarnayla karıştır ve yemeye hazır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder